Kontakta - centar za usluge razvoja djece i odraslih. Upoznajte nas

Novosti

Dragi roditelji,

s radošću najavljujemo program za grupni rad s djecom!

U tijeku su upisi na radionice „Igrom do učenja“. Unutar svake radionice isprepliću se aktivnosti za poticanje pažnje i koncentracije, motivacije za rad, pamćenja i razumijevanja, spretnosti i orijentacije, čitanja, pisanja, računanja, a sve u odnosu na emocionalni razvoj i izgradnju samopouzdanja, samopoštovanja, pozitivne slike o sebi i prihvaćanja svojih mogućnosti. Aktivnosti se izvode uz pomoć različitih didaktičkih sredstava i igara te kroz likovne, glazbene, motoričke, dramske sadržaje.

Radionice vodi Martina Matejaš Jurković, koja uz dugogodišnje iskustvo u individualnom i grupnom radu s djecom različitih osobnosti i potreba, u svojem radu koristi metode terapije igrom i principe geštalt psihoterapije kako bi svako dijete maksimalno dobilo podršku na onim razvojnim područjima koje treba potaknuti. Na taj način svako dijete ima priliku pokazati maksimalno koliko može, a naučeno i stečeno iskustvo na radionicama primjenjivati u svakodnevnim aktivnostima i odnosima.

Mogu se uključiti sva djeca od 4 do 8 godina starosti, a grupe će se formirati s obzirom na dob – grupa za predškolsku djecu i grupa za djecu 1. i 2. razreda.  Radionice će se provoditi dvaput tjedno po 90 minuta u poslijepodnevnim satima u dvorani Centra Kontakta. Točan raspored radionica formirat će se nakon upisa u dogovoru s roditeljima.

Radionice će koristiti razvoju sve djece, a posebice djece koja:

  • Ne mogu dugo održati pažnju na jednoj aktivnosti
  • Ne vole pisati i crtati
  • Teško se uključuju u grupni rad ili im treba više vremena da se opuste u nepoznatoj situaciji
  • Koja dugo pišu domaću zadaću ili ih je teško motivirati na to
  • Koja su nemirna, nezadovoljna svojim uratcima, koja često traže promjenu i žale se da im je dosadno
  • Koja u svemu žele biti „prva“, glasno i brzo pričaju
  • Koja nemirno spavaju, nemaju apetit i jedu samo neku vrstu hrane
  • Koja često traže računalne igrice, tablet i sl.

Upisi traju do 17.11.2017., a možete se javiti na broj telefona 098 9596 448.

Pozvani ste i osobno doći na upise u Centar Kontakta, koji se nalazi u Ulici Petra Preradovića 22 (ulaz u dvorištu) uz prethodnu najavu telefonskim putem ili sms porukom.

Veselimo se vašem dolasku!

Kontaktirajte nas

098 959 64 48